Отворено писмо до всеки българин! 

Има ли РАЙ на ЗЕМЯТА? 
Водата от аязмото потече и започна възходa на България! 
Няма по-добро място за живеене от България! Нито една държава не е ДОБРЕ! Не става въпрос за някаква класация на държавите. Няма държава, където всичко да е наред. НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА! Хората са еднакви на всякъде по света! Добри и умни, добри и глупави, лоши и глупави, лоши и умни. 
Бог ни е отредил тази малка, но богата с природата си територия, това как ще организираме живота си, зависи от самите нас! Ние сами сме си направили един голям АД, а всъщност може да е един малък РАЙ. 
Бог ни е надарил с интелигентност и доброта. Това е всичко необходимо, за да си направим РАЯ на ЗЕМЯТА! Трябва само да изпълним известните слова: "СъЕдинението Прави Силата!" Имаме природата, имаме хората, само остава да се организираме и да се хващаме на работа. До сега чакахме, кой да ни "оправи", но вече сме сигурни, че ще трябва сами! 


Кой ни пречи да променяме конституция, закони, правилници и наредби? Депутатите! Ние сме им предоставили законодателната власт, а те оплескаха всичко. Депутатът е посредник между Суверена и щастието на самия Суверен. Суверенът не трябва да издържа такова паразитно звено. Защо Суверенът се нуждае от посредник между себе си и щастието си? Суверенът няма нужда от посредници, които само предават държавните интереси за лични облаги. Крайно време е, Суверенът да спре да позволява на лошите да го "управляват". Всъщност, кой има нужда да го представляват пред самия себе си? Трябва да си върнем законодателната власт и всички да се самопредставляваме. Всеки българин трябва да стане доброволен Депутат! 8 милиона депутати, ако можете ги подкупете! Суверенът изобщо няма нужда от партии! Суверенът иска щастлив живот и въобще не го интересува ляво, център, дясно, червено, жълто, синьо или кафяво! Суверенът не трябва да издържа такава ненужна и паразитна система от политически партии. Защо Суверенът се нуждае от разделител между себе си и щастието си? 


Да започнем на чисто! Да се съЕдини българският народ в една нова партия, която да направи бърз преход към новата система на електронно гласуване по всеки държавен въпрос! Демокрация в действие, а не само на думи! Всеки пълнолетен българин ще е доброволен депутат с доживотен мандат. Обсъждания, дебати и гласувания ще бъдат електронни и ежедневни. Всеки сам ще определя, колко време да влага в този общественополезен труд. Колкото повече глави мислят над даден проблем, толкова по-добре! Който няма смартфон, таблет или компютър ще може да отиде до най-близкото обществено място и да гласува. Например в кметство, поща, полиция, библиотека, училище, МОЛ и т.н. Помислено е за всичко, преди да ви занимаваме с идеята за върховенство на Суверена! Ако случайно за нещо не е помислено, никога не е късно да започнете да мислите!!! 


Политическа партия "Български Суверен" ще е отворена за всички българи, но нейните депутати да бъдат избрани по много специални критерии: добър, умен, млад, честен, коректен, интелигентен, образован, никога да не е бил на политическа длъжност или в ръководството на партия, не осъждан и без криминални прояви. 


Голямата ни цел е, народа да измести от Парламента досегашните депутати и с повече от 2/3 мнозинство (>67%) да променим малко Конституцията! Да се спре разцеплението по политически подбуди. Да се забранят всички политически партии. Народното Събрание да стане наистина народно. Всеки българин става доброволен депутат. Всеки човек сам представлява себе си, без никакви посредници между себе си и собственото си щастие. Кой може да ви обещае да ви направи депутат? На готово няма да стане! Когато помислите малко, повярвате в себе си и пожелаете по-добър живот за децата си, действайте! Говорете за това с всеки роднина, приятел, колега, съсед! Всички са възхитени, когато споделям това с тях, но чакат на готово. Никой не предприема конкретни действия! Всеки се оплаква, че много прави и няма резултати. Истината е, че нищо не се прави в правилната посока, само се обикаля в затворения кръг! Ако не знаете какво точно да правите, обадете ми се и аз ще ви кажа!


Адвокатите да ми се обадят и да обсъдим регистрацията на "Български Суверен"! "Анонимните" да ми се обадят и да обсъдим социалните мрежи, уебстраници, крипто и крауд фъндинг! Всички телевизии, радиостанции, вестници и списания да ми се обадят и да обсъдим, как да изчистим България за един мандат! Ами нали живи хора работят в тези медии. Всички от директора до чистачката имат деца! Няма значение, кой е собственик на медията, най-много да уволни един-двама, но не може да уволни всички! По-скоро, Суверенът ще направи от уволнените чудесни депутати! Всички бизнесмени да ми се обадят и да обсъдим икономиката! Всички лекари да ми се обадят и да обсъдим здравеопазването! Всички безработни да ми се обадят, че много работа има за тях! Всички загрижени за децата си, да ми се обадят и да обсъдим бъдещето им! Каква ще бъде България и дали тя ще съществува, зависи единствено от НАС, а не от децата и внуците ни! Каквито сме ние, такива са и децата! Не може да чакаме децата да оправят проблемите, които ние създаваме! Какъв пример даваме, че децата да се научат? Само прехвърляме проблема на децата, а те бягат в чужбина! Продължавайте така и ни деца, ни България! 


Няма нищо по-лошо от това, да ходите на работа от 9:00 ч. до 17:00 часа, без да ви интересува бъдещето на децата ви! В тези апартаменти и вили, където се бъхтим за тях, няма да има кой да живее. Всички бягат извън България, уж за "по-добро"! Нека осъществим заедно, голямата мечта на всички поколения: България да стане Швейцария на Балканите! А защо не и РАЯТ на ЗЕМЯТА? Вие сте СУВЕРЕНЪТ, вие решавате! 

Благодарим за пожеланията, но ще има нужда и от вашето пряко участие. Вашите деца имат нужда от Вас! Вашите родители имат нужда от Вас! България има нужда от Вас! Сега и веднага, защото Вие сте българският суверен и Вие носите цялата отговорност! 


​Автор: Николай Ненчев 


За България единодушно е предсказано от Слава Севрюкова, Вангелия Гущерова и Вера Кочовска, че ще бъде №1, повече от Швейцария и духовен център на света. Това ще стане, когато направим нещо смело, нечувано и невиждано. Досега само се опитваме да подражаваме на западните държави, въпреки че те не са добър пример. Без да мислим, приемаме че нищо по-добро не съществува. Когато се замислим откриваме, че сами сме се отказали от щастието си, от добрината си, от любовта, от върховната си власт и от силата си. 


"Български СУВЕРЕН" е РАБОТЕН ПРОЕКТ за промяна на живота ни към колективно съзнание. Текуща - директна - пряка демокрация е система на самоуправление, където всички са депутати, БЕЗ партии и политици! 
Какво е СУВЕРЕН? 
Група от хора, които имат изключителни права и върховна власт. 
Какво е Български СУВЕРЕН? 
Всички родени българи имат изключителни права и върховна власт! Притежавайки върховната си власт, ние ще променим всички закони и ще превъзпитаме корпорациите. 


Няколко думи за Българската текуща - пряка - директна демокрация: 


1. Осигурява прозрачност: При Текущата демокрация хората имат лесен достъп до необходимата им информация за държавата и законите. Могат информирано да вземат своите решения по проблемите, които ги засягат. Новите технологии правят възможно виртуалното публично обсъждане на предложени промени или нови закони. 


2. Осигурява поемане на лична отговорност: Всеки е депутат и има законодателната власт да предлага промени и нови закони за всенародно гласуване! Хората са индивидуалисти и знаят най-добре от какво имат нужда и кое е най-доброто решение за тях! Създадените комисии по министерства приемат предложенията, придават им законова форма и ги поставят за общонародно обсъждане и в последствие за гласуване на държавната Интернет страница. В Текущата демокрация народът - суверенът държи отговорни държавните му служители за изпълнението на взетите от него решения. Длъжностите в държавата са изборни. 


3. Създава постоянно динамична среда на демокрация: В непрекъснатия процес на вземане на решения в зависимост от специфичността на проблема се активират и участват подготвени специалисти. Когато казусът е принципен и засяга всички хора, тогава се активират милиони. Когато колективно взето решение по даден въпрос се окаже недостатъчно ефективно, всеки може да предложи за гласуване подобрението му. 


4. Контролира и свежда до минимум риска от корупция или конфликт на интереси: С премахването на представителността в държавата изчезва и концентрацията на власт в ръцете на управляващите. Когато няма партии, няма и интерес за влияние и подкупи. Корпорациите не могат да си позволят да подкупят нация. Всички длъжности в държавните институции стават избираеми! Избира се с конкурси измежду доказани специалисти и експерти за длъжности - като Президент, Министър-председател, министри, съдии, полицейски началници, кметове и т.н. Когато някой от тях не си върши работата се уволнява, чрез гласуване от народа - суверена! 


5. Осигурява практично, целесъобразно и контролирано изразходване на средствата необходими за функциониране на държавата и социалното подпомагане: В Текущата демокрация могат лесно да се внедряват новите изобретения, които намаляват разходите и стойността на обществените услуги. 


6. Създава организирано и коопериращо общество: Народът взема добре информирани решения и участва активно и пълноценно в социалния живот. Взаимоотношенията между хората и институциите се балансират и хармонизират. Създават се условия за повишаване интереса и активността на населението при гласуване, когато решенията и изпълнението им зависят само и единствено от личността. 


7. Повишава общата култура и образованост на обществото: Текущата демокрация в съвременния свят на бърз и лесен достъп до информация, създава необходимите условия за изява на знаещите и можещите. Това е система, която прави възможно пълноценното използване на интелектуалната енергия на хората! Поражда нов тип на взаимоотношения, водещи са личния пример и взаимопомощта. Забързва прогреса на обществото, в следствие на което се повишава и жизненият стандарт. 


8. Насърчава хората да участват в управлението на държавата: Когато всеки знае, че неговият глас се чува и е от значение, човек придобива стимула да се образова как работи държавата и да участва активно. Хората придобиват национална гордост и развиват чувство на патриотизъм, отговорност, самоувереност и самоуважение. 


9. Увеличава жизненият стандарт на населението: Текущата демокрация дава възможността на всички малцинствени групи да се интегрират успешно в обществото и да придобият уменията, с които да допринасят за обществения интерес. Увеличава се данъчната етика и намаляват измамите. Поевтиняват публичните услуги, защото цената им се определя от реалното търсене и готовност на хората да плащат за тях. Природните и енергийни ресурси са национален приоритет и богатство. Доходите се увеличават. Усещането за благополучие и справедливост от населението увеличава щастието, здравето, демографския прираст, раждаемостта и просперитета на нацията. 


10. Социалният капитал се увеличава: В Текущата демокрация върховната власт е на народа - суверена, защото притежава и контролира и трите компонента на властта: законодателния, съдебния и изпълнителния. Доверието на гражданите в управлението на държавата се увеличава. Колективното съзнание определя битието. Създават се необходимите условия за правилно държавно функциониране. 


Автор: Дима Ненчева